Duduie, Bonduelle … duduie mai încolo …

L-am auzit pe Bonduelle Robin Hood Mazăre pronunțând cu emfază, citez aproximativ din memorie … vreau să fac din portul Constanța ce am făcut din stațiunea Mamaia … Mamaia duduie …

Mamaia duduie … Cam da. Mamaia duduie de prost gust și țopârlănism, Mamaia duduie de blocuri construite de toți manglitorii, Mamaia duduie de dughenită, Mamaia duduie de plaje din ce în ce mai ciuntite de valuri … Mamaia duduie de evaziune fiscală, Mamaia duduie de construcții dubioase, aprobate dubios, Mamaia duduie de orice, mai puțin de ceea ce ar trebui. photo

Și Mamaia n-a fost așa. Mamaia a fost o stațiune și liniștită și zgomotoasă, pe ici, pe colo … câteva discoteci, nu multe, nu puține, dar cu personalitate și intrate în cultura stațiunii, că se numeau Sun Quest, Miorița, Crash in sau alte cinci sau șapte … câteva restaurante absolut decente … spațiu amplu, curat, curat, vegetație multă, inclusiv pe plajă, că și boschetărișul ăla își avea rolul lui … terasele alea direct pe plajă … la București, în față la Riviera, la Internațional, melcul, mai înspre Constanța … o frumusețe …
25221_112980265391276_581838_n
Din păcate, Mamaia arată exact ca o vomă, astăzi, la 25 de ani de când am rămas fără niciun fel de stavilă în fața tandemului distructiv administrație locală coruptă – antreprenor autohton manglitor. E, Bonduelle zice că Mamaia duduie. Bravo la el. Mai face o pachetiadă bine țintită la mamăi tembelizate și isterizate de codul său vestimentar și se rezolvă cu alegerile și în 2016, cum s-au rezolvat și în 2012, și în 2008 … Și după aia mai poți să-i spui că nu duduie Mamaia? Nu mai poți, că duduie … duduie sub votul covârșitor al unor persoane vulnerabile și manipulate … în definitiv, e și asta o profesie, nu? Ce faci, cu ce te ocupi? Ah, eu nu mă ocup cu nimic, eu sunt manipulat … Și, cum e, îți merge bine? Eh, dacă nu curge, pică … mai o garsoneră la container, mai o supă la cantină, mai un interviu la vreo televiziune în care înjur pe cine primesc indicații, mai o flegmă la președinte …

Deci se poate, nu?

Bun, eu vreau să vă spun că acum, Bonduelle și-a ales greșit ținta … Cei care suntem în Portul Constanța nu avem încredere în domnul Bonduelle … Nu dorim ca portul să duduie precum Mamaia … și nu vrem ca portul Constanța să pățească ce a pățit domeniul privat al Primăriei Constanța. Și o să vedeți că n-o să pățească. E prea important pentru țara asta ca portul să aibă același ghinion ca orașul Constanța, stigmatizat de prost gust pentru următorii douăj’ de ani.

Duduie Mamaia? Hm … Aș vrea să facă cineva o situație statistică și să încerce să prezinte în oglindă industria portuară, resursa umană angajată direct și indirect în zona portului Constanța și Mamaia care duduie … salariul minim într-o parte și în cealaltă, munca la negru, taxele și impozitele virate de port și de subiectul duduielii, impozitul pe profit și așa mai departe … După aia să tragem concluzia că trebuie să fii absolut inconștient să blamezi o zonă cu toate măruntaiele la vedere, cum este portul, care aduce sute de milioane la bugetul național și local și să dai exemplu, în acest context, o zonă gri fiscal și nu numai, de dragul confiscării agendei publice și de a susține ceea ce logic nu se poate.

Hai, Bonduelle, fugi la plajă că e vânt, te mai dai cu zmeu’, mai faci o băiță, duduie tu acolo și pe noi lasă-ne, că avem treabă.

Anunțuri

Un gând despre “Duduie, Bonduelle … duduie mai încolo …

 1. Cum am mai comentat la acest blog, prin bunavointa gazdei, nu prea il am la suflet pe acest Mazare. Sub primaria lui s-a distrus tot ce era de valoare in perimetrul Perlei Marii Negre, de la Constanta centru, pana la Peninsula, pana la Mamaia, si spre sud, pana la statiunile de resort ale litoralului romanesc, devenite prin anii 1970 tinte de vacanta nu numai pentru straini, nomenklatura, tehnocratie, dar si pentru bietii sindicalisti.

  Stand stramb si judecand drept, totusi: istoria se repeta…

  Cand unii l-au ridicat in slavi pe nea Nicu (ca sa le fie bine lor), romanul a inghitit si s-a dus la staul, seara, ca asa erau treburile…

  Apoi altii l-au omorat pe nea Nicu, ca tentatia de putere si imbogatire peste noapte devenise arzatoare: „tu iei santieru’ naval, eu iau flota, tu iei portu’ , eu iau fabrica…”

  Sistemul democratic a venit prea devreme pentru oaia de rand. Imi spunea in BMW-ul lui un fost coleg: „eu n-am furat prea mult, doar niste terenuri care devenisera imposibil de tentante, nu chiar ca altii…” (Dzeu sa-l ierte, ca a fost dintre cei buni…).

  Deci intrebarea ramane deschisa: cine i-au votat, cu ce scop, si cine sunt adevaratii vinovati pentru starea de lucruri la care s-a ajuns?
  E foarte usor sa dam vina pe un organ ales in stil „democratic”, iar cand lucrurile nu merg bine, sa dam vina pe „bietul” de organ ales!
  Mai greu este sa realizam cine l-a impins pe „bietul” organ la postul cu pricina, cu ce scop, si cu ce remunerare… („renumerare”, dupa nea Iancu Caragiale).

  Poate ca democratia se va instaura in 2-3 generatii de acum, sa speram, ca de-aia EU a instituit comisii de control contra coruptiei. Din ultimele publicatii, RO se mentine pe locul 3 din 5, ceeace este un semn bun!

  Polemica lasata laoparte, exista sperante ca nepotii nostri sa aduca echilibru in sistemul politico-economic roman, in decenii ce vor veni.

  Un reduntant visator,

  M. Miclos, MNI. USA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s