Luptă Mazăre, luptă cu sistemu’ securist …

Bun, deci … Am înțeles că aseară, invitat la o emisiune pe A3, postul de televiziune și nu autostrada, cel mai pastelat primar al universului cosmic, Radu Bonduelle Robin Hood Mazăre, fostul meu coleg de Institut de marină, a făcut oarece considerațiuni care mă privesc, fiind vorba de tatăl meu.

Așadar, la emisiunea cu pricina, dezbătându-se cu foc stenograma unei convorbiri telefonice între mine și Mircea Băsescu pe subiectul unor semipreparate de pui, stenogramă care NU se află la dosarul fabricat în care mă aflu și a cărei scăpare în presă a avut ca unic scop manipularea emoțională a publicului avid de politicieni faultați … domnul primar formulează, după cum urmează … Băsescu, securist de la Anvers, Mironescu, fiul unui securist la Istanbul, ăștia sunt sistemul vechi cu care mă lupt eu și de care vreau scăpat portul …

N-am văzut emisiunea, dar mărturisesc, aș fi putut face ceva eforturi s-o văd, da’ n-am vrut să îmi stric seara … aș vrea să fac anumite precizări:

1. Domnul primar pastelat și suspendat își dorește controlul portului Constanța. Foarte bine, așa să facă … dar, dacă-l obține, ceea ce sper să nu se întâmple, sper să i se furnizeze de undeva resursa să realizeze că Portul maritim Constanța înseamnă o imensă responsabilitate, al cărei management presupune orice dar nu ceea ce a arătat până acum în calitate de primar.
Atât eu cât și o mare parte a celor care se opun transferului gratuit al acțiunilor către primărie o facem la nivel de principiu, cunoscând conceptul logistic al prezentului, și nu neapărat pentru că individualizăm primăria cu Mazăre … deși, modul lui de comportament, modul de exprimare și, în general tot orizontul ăsta care-l învăluie sunt motive de îngrijorare pentru orice business care se dorește transparent și pe termen lung.
Dealtfel, toată această șarjă agresivă asupra unor persoane care angajează oameni care muncesc de dimineață până noapte și generează profit fără ajutorul statului român, nedeprins cu sprijinul sectorului privat precum multe din statele Europei, folosind minciuni cu tarife și costuri pe care nu le stăpânește, îndreptățesc, o dată în plus, reticența cu care este privit domnul primar autosuspendat.

2. Tatăl meu nu a fost securist. Tatăl meu a fost un comandant foarte, foarte bun și pasionat de meserie, un om al cărui nume spune ceva încă celor care au prins flota Navrom și care, la un moment dat a ajuns reprezentantul companiei la Istanbul … după ce, cu câțiva ani în urmă, refuzase același post la Londra, ocupat ulterior de domnul Beziris și apoi de Adi Stoica. Dacă tot a fost vehiculat acest gen de generalizări despre apartenența la categoria turnătorilor a celor care au lucrat pe afară în vremea lui Ceașcă, o să mă mobilizez să caut pe la CNSAS cele de cuviință …

2′. Mi-aș dori să-l poată scoată pe tatăl meu din port … din păcate, singurul loc de unde poate să-l scoată este din cimitir … de fapt, nici nu m-ar mira dacă m-aș duce cândva la mormânt și, în loc, aș găsi alt locatar, sau poate vreun mol, ceva, vreo parcare …

3. Eu nu fac nicio trimitere la parcursul penal al domnului Mazăre … în definitiv, după ce am fost călcat în picioare de niște domni așa denumiți procurori, mă feresc să judec pe cineva, fiecare are meciul lui, unii ies din teren, alții intră … nu mă interesează retrocedări, abuzuri, ANI, mangle sau panseluțe … îi doresc să se vindece de toate și să iasă nevinovat și neatins și același monument de moralitate pe care-l știm …

Mărturisesc că l-am auzit cu surprindere pe dom’ primare autosuspendat explicând tăria cu care a înfruntat vicisitudinile arestului de o zi de care a avut parte nu demult, cu anii de școală militară, anii în care dormeam 45 într-un dormitor și așa mai departe … E prima oară când îl aud făcând un indirect și vag compliment la adresa școlii militare pe care am frecventat-o … pânâ acum, a spurcat-o și a făcut în toate felurile cadrele militare care, cum, necum și cu defectele și calitățile lor, au reușit să livreze flotei zeci de mii de ofițeri de marină care nu s-au făcut de râs pe unde au fost … Dar, dacă tot a pomenit anii de Institut, sunt curios dacă primarele își pune, vreodată, întrebarea cum îl privesc oamenii ăștia, foștii colegi … sau fostele cadre … ce cred oare despre el, așa, ca produs al școlii care, la acest moment, a dat și președintele țării.

Dacă nu i-a spus-o nimeni, o să o scriu eu aici … Aparte de unii dintre foștii noștri colegi, adunați pe lângă el și plantați în tot felul de sinecuri, la piețe, la taxiuri sau la alte indulgențe … nu cred că e vreun absolvent al Institutului de Marină Mircea cel bătrân, de la facultatea navigație sau electromecanică navală, secția comercială sau militară, vreun cadru, fie el ofițer sau maistru de marină, care să-l creadă altceva decât un papițoi caraghios … cu r, rârâit, așa … și care ne face de rușine.

Anunțuri

2 gânduri despre “Luptă Mazăre, luptă cu sistemu’ securist …

 1. Corect cu o precizare.Mazare nu a absolvit INSTITUTUL DE MARINA!Concluzia :Nu are nici o legatura cu Marina ,traditile si tot ceea ce reprezinta ea pentru cei ce au absolvit INSTITUTUL!Mazare este rezidul generat de haosul rezultat in societate dupa 25 decembrie 1989.

 2. Din 2008, cand am vizitat Constanta ultima data, si pana in prezent, se pare ca orasul a devenit Beirut, Siria, Benghazi, sau altfel de ruine mondene ale lumii a patra, ca altfel nici coreenii nu o explica.

  Sunt un refugiat roman plecat pe la 1982: fara comentarii de prisos…
  Ultima oara cand am vizitat Peninsula, de la Ovidiu la Casa cu Lei, Intim, iar mai sus catre Geamie, Casa cu Lei, sau mai jos catre Cazino, m-am inspaimantat!

  Este oare posibil ca in epoca moderna un oras istoric, un port maritim, trecut in analele istoriei Europei, sa ajunga in asa un hal de decadere?

  Ce s-a intamplat? Cine a profitat din demolarea si lasarea in paragina a unor lacasuri istorice de nerecuperat? Derbedei profitori urmasi ai confuziei generale numita „revolutie”, dar chiar dupa 24 de ani?…

  Unele guri rele spun ca a fost ‘necesar’ ca nu cumva ‘strainii’ sa puna mana pe proprietati scumpe… deci au fost lasate in paragina, si decadere valorica, fara a mai spune ca au oferit accesul la acapararea acestor locuri sfinte de catre politicieni corupti, la preturi de maidan.

  Daca va mai amintiti cumva frumusetea orasului Constanta, veti putea face o comparatie cu dezastrul actual – sub conducerea domnului primar Mazare (nu cred ca a fost excretat de SMSM, Mircea cel Batran, sau alt Institut de Marina, ca ar fi foarte tragic, ne-ar strica aerul… ).

  Apropos de domnul primar Radu Mazare: nu cred ca ar exista pe lume o fiinta mai oportunista, nerusinata, si mai ales impertinenta, care ar putea avea curajul si neobrazarea sa apara la TV sustinand ipocrizii si nerealizari care au fost dovedite a fi dezastre ale epocii noastre!

  Am retinut comentariul lui Mazare referitor la istoria Comandantului Corneliu Mironescu, decedat 2009. Domnul Radu Mazare, prin acest TV show, dovedeste o ura si o incopetenta crasa, produsa de mediul care l-a adus pe lume, pe harta politicii actuale, pe harta Constantei…

  Comandantul Corneliu Mironescu a fost si ramane un exemplu de om puternic, autoritar dar prietenos, conducator si afiliat, cultivat dar intelegator, provocator dar retinut, o fire deosebita, pe care toti colegii lui ii pastram o amintire vesnica de a fi fost un om deosebit. Fiecare om din clasa lui avea un nume, fiecare om din cele clase care le conducea avea un nume. Pentru o lista a poreclelor date de Tzuki la colegi, trebuie sa ma contactati… Draga Tzuki, suntem langa tine !!!

  Impotenta, dar mai ales interesele ascunse ale clicii care l-au pus pe Mazare ca primar la maretul port Tomis, ca sa distruga si sa aduca in mod josnic tot ce era mai frumos in acest port maritim Euxin, ne pun pe ganduri sa ne intrebam: pana cand oare vom mai rabda teroarea si mizeria acestui ‘primar’ nenorocit? Si cine l-a pus acolo in scaun?

  Mike Miclos, M.N.I.
  SMSM promotia 1965, punte.
  _____________________________________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s