Constanța Rotterdamului și constanța Constanței …

Zilele astea e o delegație de olandezi pe la noi … n-am reținut exact cine, probabil a public-private mix … în toată lumea asta, autoritățile locale, regionale sau centrale își promovează business-urile, captează locuri de muncă, ajută privații să capteze noi clienți, asta e treaba lor, în definitiv … o mică acoladă … în România, statul milițienesc de astăzi, țara în care media n-are alte subiecte decât justiția, iar mascații sunt vedetele prime time, țara în care dosarul penal a devenit un mecanism de management, enunțul de mai sus înseamnă exact trafic de influență.

Revenind … bun, au venit olandezii, au făcut vizite prin port și la ministerul transporturilor, la guvern … firme mari de construcții vor să se implice, vor să construiască digul, vor să facă nu știu ce … Mazăre ne explică cum e cu portul Rotterdam, că e la primărie, că așa tre’ să ajungă și Constanța, iar plus valoarea să se regăsească în apartamente ieftine pentru toți loserii care-l votează pe el ca să iasă primar până-n ziua de apoi … și, la cât e lumea de posedată de mocăngeala pe care Mazăre a ridicat-o la nivel de artă, cred că Mazăre ar ieși primar și după ziua de apoi … Okay, deci lumea se pricepe la port, se dau interviuri, lumea se exprimă în fel și chip … am văzut și pe la câteva posturi centrale cum niște fătuci dădeau din gene pe subiect portuar …

Doamnelor și domnilor … indiferent cine vine, vine să consume resursa pe care o avem și-o taie … azi avem un dig de prelungit, optzej’ de milioane, un magnet pentru oricine …. vin, ne mângâie pe cap, ne iau banii, că noi suntem tolomaci și nu putem să participăm la licitații decât în calitate de sclavi pe plantația noastră … Bun, vin, câștigă ei, firimiturile la noi … și-o taie … iar noi rămânem în mizeria noastră de care n-am reușit să scăpăm, că ne e puțin cam lene să ne apucăm s-o eradicăm din noi …

Iar problema reală este în altă parte … în modul în care privim lucrurile. Dacă intri pe site-ul portului Rotterdam, ăla vehiculat ca argument, la inland shipping veți găsi următorul enunț adresat comandanților de barje autopropulsate, adică și mie, armator de asemenea echipament:

Dear barge skipper,

Welcome to Rotterdam, Europe’s main port. On this site you will find information on navigation, communication, berths, facilities, bridges and locks. 
This also applies to the procedures for harmful and dangerous substances and the way in which you should handle your waste. In short, matters that are of direct importance to you during your visit to Rotterdam. 

The Port Authority strives to create a safe, efficient, complete and clean port for all 100,000 inland vessels that call at Rotterdam each year. We do all we can to tailor the facilities to meet your wishes as much as possible.

I wish you a safe and pleasant stay in the port! 

René de Vries
(State) Harbour Master 

Cu alte cuvinte, fraților, vă punem la dispoziție atâtea … iar dacă ce vă interesează nu avem, facem special pentru voi … vă urăm bine ați venit și hai să meargă treaba.

Prin comparație, Constanța, adică Rotterdam wannabe … Ia veniți, fraților … vrei contract de armator, nu? Okay … ia depune tu o garanție, într-un depozit bancar în numele meu, mie mi se pare și cam frauduloasă treaba asta … și dacă tot ai depus asta, ai dreptul la următoarele, la alegere:

 • drumuri desfundate;
 • gunoaie;
 • câini vagabonzi;
 • țigani scormonind prin gunoaie, indiferent de câte ISPS Code-uri se adoptă internațional;
 • hoție interminabilă;
 • autorități abonate la motorină … am văzut pe pielea mea, să cuteze vreunul să conteste ce-am scris aici, că am și poze …
 • utilități refurnizate, suprataxate cu peste 40%;
 • poluare.

Iar asta este numai subiectul inland shipping, dar discuția se poate întinde pe toate aspectele vieții portuare … servicii, servicii de siguranță, operatori, mediu, dragaj, orice. Oriunde pui degetul supurăm nonconformități și indolență.

Una  peste alta, cam asta e … Cu totul și cu totul altă perspectivă. Oamenii au făcut vizite peste tot dar, sunt convins, nu ne înțeleg … cum adică, vreți să vină lumea aici și voi creșteți taxele … aveți nu știu câte autorități care se calcă pe picioare? Voi, în definitiv, cu ce vă ocupați exact? Dacă userii n-au ce le trebuie, iar asta e treaba voastră, voi ce faceți exact?

După cum vedeți … constanța este numitorul comun al celor două porturi … partea proastă este că fiecare a găsit nimerit să fie constant pe alt subiect … unii cu excelența, alții cu gunoaiele și manglele …

Anunțuri

25 de gânduri despre “Constanța Rotterdamului și constanța Constanței …

 1. Bai, nasol e paiul din ochiul altuia, zau…
  Am tot rabdat sa te abtii de la a tot spune „funie” in casa spanzuratului, dar tu o tii p-a ta. Azi nu mai rabd: „am văzut și pe la câteva posturi centrale cum niște fătuci dădeau din gene pe subiect portuar”.

  Pai nu neg ca n-ar fi asa si toti neavenitii au pareri legate de subiect, dar tu esti in postura de a avea un inspector de specialitate ANR seara in pat cu tine. Lasand de-o parte faptul ca a fost angajata intr-o perioada in care legea lu’ Boc spunea ca nicidecum nu se fac, ba chiar se dau oameni p-afara, ia zi si mie, moralistule, ce anume studii o calificau pe consoarta-ti pentru ANR?

  Banuiesc c-o sa ma injuri…

  1. N-am motive sa te injur. Nevasta-mea nu a lucrat in ANR decit 5 luni, a avut un contract pe perioada determinata incheiat in scopul elaborarii unei strategii de comunicare. Nematerializindu-se strategia, n-a mai continuat nici colaborarea. Pune-te si tu la curent, ce naiba …

 2. îhî…

  Nu-mi spune ca pentru „inspector de specialitate” la ANR poate depune cerere (ma enerveaza barbarismul anglicizat „aplica”) orice absolvent de conservator.

  Dar chiar si asa: un inspector ANR are atributiuni clare, descrise in acea fisa a postului despre care vorbesti. Mai sus spuneai ca „a avut un contract pe perioada determinata incheiat in scopul elaborarii unei strategii de comunicare”. Zau ca nu intra in fisa postului unui inspector de specialitate ANR”.
  Fisa postului intr-o institutie hiper-specializata poate prevede strict activitati din domeniul de activitate. Altfel iese din contractul colectiv de munca.

  Incepi sa te invarti intr-o spirala complicata, zau.

  1. Domnule, eram pe telefon si am inceput sa chiorăsc, deh, vârsta … n-aveam degete să-ti raspund. Deci, nevasta mea personala este auditor de calitate. S-a ivit aceasta oportunitate, un loc de munca la compartimentul de asigurarea calitatii la ANR si am considerat amindoi ca e cazul sa se implice, in conditia in care exista în faza de initiere un proiect de strategie de promovare a institutiei si aici era de lucru consistent. In definitiv, ca senior editor la Marea Noastra, promoveaza sistemul oricum si gratis. Pe acest subiect nu s-a mai materializat nimic si, tot amindoi, am considerat ca Adriana nu isi are locul acolo si nu am dat curs ofertei de a ramine in ANR chiar si dupa intoarcerea doamnei plecate in concediu de maternitate pe locul careia se dusese acolo. Deci, calificarea exista, daca te amuza, iti trimit pe un mail documentele. Incadrarea a fost facuta pe inspector de specialitate 1 ca asa e incadrarea bugetara. Eu nu ma invirt niciunde, stimate domn.

 3. act_of_god
  scuza-ma ca ma bag in discutie, insa aici chiar nu ai dreptate. Din pacate sistemul bugetar asa are definite treptele de salarizare si de incadrare: „inspector gradul 1, 2 , 3 si 4”. Nu le-am inventat eu sau Laur, ci le-am mostenit inca de pe vremea lui Petre Roman (daca nu cumva dinaintea lui).
  Asa e si acum, orice bugetar iti poate confirma, Pana si in politie mai nou, nu mai sunt locotenenti, ci inspectori.
  Exista inspectori si inspectori de specialitate, respectiv functionari cu studii medii si functionari cu studii superioare. C’est la vie!

 4. Pentru că este vorba despre mine, mă gândesc că ar trebui să răspund eu. Așadar, domnule ActOfGod:

  1. Am depus un dosar cu actele cerute pentru concursul pe postul liber temporar. Am avut toate actele necesare, conform legii.
  2. Am luat bibliografia și am învățat. Standarde, calitate, managementul calității.
  3. Am dat examen cu șeful de birou, directorul adjunct și încă două doamne, de la juridic și personal.
  4. Cred că nu mă suspectați că aș fi fost atât de idioată încât să copiez sau să nu știu, ca să mă fac de râs și să mă bârfească tot ANR-ul apoi.
  5. Am dat scris, 3 subiecte, lucrare ce se găsește la ANR.
  6. La oral am avut trei subiecte pe care le-am știut la perfecție (am memorie fotografică, ce să fac …)
  7. Am ocupat postul de inspector de specialitate gradul 1, conform pregătirii mele.
  8. Doar nu credeți că pentru 1500 de lei pe lună încălca cineva legea, sper? Ei sau eu.
  9. Ideea era ca, la deblocarea posturilor, să dau din nou concurs pentru un post ce mi-ar fi permis să fac strategia de comunicare. S-a terminat concediul doamnei pe al cărei loc eram, mi s-a propus să dau concurs pentru alt post, ca să rămân în instituție, n-am mai vrut tocmai din cauza celor care vorbesc aiurea, ca dumneavoastră.

  Și acum, întrebări pentru dumneavoastră:
  – De ce reacționați așa de violent când se pomenește numele lui Mazăre?
  – Noi avem toată viața, averea, la vedere. Am explicat de fiecare dată toate aspectele, n-a rămas nimic nelămurit. Poate doar cât de des facem sex. În rest, toată lumea știe totul. În timp ce noi tot dăm explicații pe aici, cu nume și prenume, dumneavoastră vă ascundeți curajos după un nick name. Vi se pare corect și demn?
  – Vă simțiți mai bărbat acum, după ce v-ați legat de o femeie ce ocupa legal un post ANR, contra sumei de 1500 de lei, când articolul era despre port, Mazăre, votanți cumpărați, afaceri de milioane de euro? Să nu-mi spuneți că ați făcut asta pentru a demonstra demagogia lui Laurențiu că nu ține. Ați luat foc când vi l-a atins pe dragul de Mazăre. Asta e.

 5. Cred că am omis să precizez, dl ActOfGod, că am făcut o facultate tehnică. În jurnalism m-am specializat după. Si, apropo, nu mai bine vă uitați în oglindă? Poate vă găsiți paiul …

 6. Pentru ca tupeul nu a fost niciodata una dintre trasaturile de caracter pe care sa le fi apreciat in mod deosebit, o sa va explic amandorura de ce nu este cazul ca voi sa va pisati pe mine si sa-mi cereti sa spun „ce ploaie calduta m-a napadit”:

  Sa purcedem:

  OUG 109/2010

  1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum pot fi ocupate în condiţiile legii.

  Examenul s-a dat la data intrarii in vigoare a OUGului respectiv? Atunci exista un decalaj de doi ani intre examen si angajare. Justificat prin relativitatea timpului, banuiesc.

  Dar sa mai rasfoim nitel in acelasi OUG:

  24) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot aproba ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante UNICE (sublinierea mea) din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice ale administraţiei publice locale, exclusiv cele din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi cele prevăzute la alin. (21), cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

  Sa vedem la metodologie ce vrea sa insemne UNICE:

  Prin post unic, în sensul alin. (24), se înţelege:

  a) acel post ale cărui atribuţii, prin conţinutul şi natura lor, sau responsabilităţi stabilite nu se regăsesc într-o altă componentă organizatorică; ori

  b) un post dintre posturile aflate în compartimentele în care există numai posturi vacante.

  In care din aceste situatii se regasea postul de „inspector de specialitate I”, daca nu-s io prea curios?

  Desi nici macar situatia asta nu poate fi invocata atata timp cat exceptarea se refera la „ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale”. Iar ANRul numai de la portofelul lui Constantinescu sau Mazare nu primeste.

  Mai departe o sa va citez nitel:

  9. Ideea era ca, la deblocarea posturilor, să dau din nou concurs pentru un post ce mi-ar fi permis să fac strategia de comunicare.

  Deci imi spuneti chiar dumneavoastra ca la data angajarii posturile nu erau chiar deblocate ci inca in situatia de „postus captivus”. Ce mai pot spune eu acum?

  As mai avea o rugaminte: un link catre anuntul ANR care sa specifice ca organizeaza un concurs.

  O intrebare retorica tot am, una legata de bunul simt: oare de ce nu o fi preferat ANRul un absolvent de specialitate si a luat unul tehnic, din multime?

  Pentru a nu incurca temele, tin sa precizez (probabil pentru a milioana oara) ca nu sunt membru de partid. Am simpatii fata de oameni, nu fata de partide. Fata de Mazare nu am nici simpatii nici antipatii.
  Deci, stimata doamna, va rog sa va exersati vveleitatile manipulatorii, cele de deturnare a subiectului, spre altceva. Nu despre Mazare era vorba. Ci despre „fatuci nepregatite”.

  In ceea ce priveste paiul meu, tin sa precizez ca activez in privat. Cam asa cum am facut-o de prin 1996.

 7. Eu nu m-am pisat pe tine, stimate domn. Fiecare are modul lui de a vedea problema, ai si tu unul, cel putin ciudat in opinia mea, dar cine-s eu sa comentez … Cit despre angajarea Adrianei, da, s-a facut cu toate exigentele legislatiei in vigoare, anunt la ziar sau unde-a mai fost cazul. Iar legiuitorul, când a blocat angajarile în sistemul de stat, s-a referit la angajări pe perioadă nedeterminată, lăsând la latitudinea angajatorului politica de ocupare a resursei umane pe termen scurt, determinat.

  Absolvenți de specialitate, calificați pe management de calitate, la 1500 lunar? Cauta tu si angajeaza-i in zona privata unde lucrezi tu din ’96.

  Si, apropo, stimate domn … faci ce faci si ajungi la castravete. Am scris despre port, despre servicii, gunoaie si lipsa de strategie si singurul lucru pe care l-ai gasit de spus a fost ca de ce a lucrat nevasta-mea la ANR? Si, persistind pe o tema despre care nu face obiectul discutiei, iti pierzi timpul, cauti legislatie, de agiti ca sa ne dai raspunsul? Pentru ce, exact? Ca sa demonstrezi ca daca nevasta-mea a lucrat in ANR eu n-am dreptul sa scriu despre hotia si prostia care imi agreseaza viata minut cu minut, vorba lui Minoiu? Hai să fim seriosi …

  1. Bre, nu mai completa raspunsul dupa prima postare. Ca nu-l mai citesc si a doua oara si ramane neclarificat.
   „Am scris despre port, despre servicii, gunoaie si lipsa de strategie si singurul lucru pe care l-ai gasit de spus a fost ca de ce a lucrat nevasta-mea la ANR?”
   Well, nu doar. Ai scris si despre „fatuci”. Asa s-a ajuns aici.

   In ceea ce priveste portul, am avut niste pareri convergente candva. Si DA, este si parerea mea ca nu venirea portului la municipalitate este rezolvarea. Ci o politica nationala coerenta si consecventa pentru vreo 20 de ani legata de port. Si un sistem multimodal bine controlat si – daca este posibil – subventionat intr-un fel sau altul.

 8. Un principiu de drept spune ca atunci cand legea nu specifica, acopera.

  In acea OUG nu exista exceptari in cazul angajarilor temporare. Exista doar interdictie la angajare. Ceea ce, in sensul legii, inseamna „orice fel de angajare”.
  Exceptarea este doar in cazul posturilor UNICE, dupa cum am dat citatul din lege.

  Ca sa ma fac inteles: legea cauciucurilor de iarna. Legea nu specifica o anumita perioada din an in care trebuie sa ai cauciucurile de sezon rece pe masina. Ci doar spune ca daca blochezi cumva un drum din cauza ca nu ai anvelope de iarna si ingreunezi traficul sau nu poti merge, primesti amenda. Daca ai ghinionul sa fi prins o ninsoare in august si n-ai avut cauciucurile alea, nu poti invoca faptul ca ai interpretat tu nu stiu cum pentru ca numele lor este „de iarna”.

  Cam acelasi lucru si cu „angajarile temporare”.

  „Absolvenți de specialitate, calificați pe management de calitate, la 1500 lunar? Cauta tu si angajeaza-i in zona privata unde lucrezi tu din ’96.”

  P-asta chiar n-am inteles-o, zau. Incearca sa largesti nitel portita gandului. Ca sa pot raspunde.

  1. Legea s-a aplicat exact asa cum am povestit, in toate institutiile bugetare, across the nation. E si cazul Ceronavului unde angajam experti in locul acelora plecati in voiaj. Exista mai multe exemple dar e suficient.

 9. Cu CERONAVul este o alta situatie:

  Art. II. – Prin exceptie de la prevederile alin. (1) si (2) ale art. 22 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile uiterioare, în cursul anului universitar 2010-2011 se pot scoate la concurs posturi de preparator universitar, asistent universitar, lector universitar/sef de lucrari, cu încadrarea în limita numarului de posturi vacantate prin iesirea din sistem.

  Eu am explicat de ce am considerat demagogie, tu ai explicat de ce crezi ca nu.

  Probabil ca este chiar suficient.
  Oricum, asta este unul dintre subiectele pe care nu cadem de acord.

 10. Domnule, ce să zic? Sunteți mai tare ca juriștii ANR. Eu zic să-i dea afară că nu cunosc legea.

  „Deci imi spuneti chiar dumneavoastra ca la data angajarii posturile nu erau chiar deblocate ci inca in situatia de “postus captivus”. Ce mai pot spune eu acum”?

  Da, la data angajării mele, repet, posturile erau blocate. Însă se făceau angajări pe perioade determinate, în locul doamnelor aflate în concedii de creștere copil. N-am fost singura persoană angajată atunci. Mai sunt multe, dar nu sunt soțiile lui Laurențiu :). Și erau și bărbați. 😛
  Și dacă aveți o problemă, nu aveți cu mine, ci cu cei care făceau angajările. Eu am respectat toate condițiile cerute. Mai mult … să răspundă ei. Eu nu cred că încălca cineva legea pentru mine sau pentru altcineva. Nu mă faceți, că aflu toate detaliile legislative și le pun aici. Ca să nu mai aruncați cu acuzații aparent documentate.

 11. Eu o mai țin doar cât să mai pun legea prin care am fost angajată. Am sunat la ANR, la personal, îmi trimite doamna și pun aici. Ca să nu mai avem discuții. Eu sunt „taliban”. Când e vorba de mine sau de soțul meu. Până nu clarific lucrurile, nu mă las! 🙂

 12. El: „Esti un lache de emigrant, atirnat de românisme, care nu-și depăseste statutul de sluga, nici in gindire, nici in exprimare.”

  Nici Monica Lovinescu nu era altceva, daca stam sa aprofundam nitel.

  +++

  Ea: „Măi animalule, marș de aici… Vezi-ți de spălat vase pe acolo și lasă-ne în pace.”

  Lasand de-o parte „plagiatul” (ca-i la moda subiectul intr-o anume parte a spectrului politic) din NeaNelu (a cam devenit nume propriu in forma asta), munca n-a injosit pe nimeni. In nicio conditie.
  Poate doar daca furi startul si-ti imaginezi altceva…

  Ok, ati scapat de mine. Promit sa nu mai scriu p-aici.

  PS: ma asteptam totusi sa fi capatat eu un raspuns de la juristii aia, nicidecum ala o ploaie de porceli.

  1. Daca-ai citi ce vome a produs excrementul ala de-a lungul timpului ai intelege … la ultimul mesaj a luat-o cu „VACO” … Iar tu poti mai bine decit citate proletare, ca scrii sau nu scrii pe aici. Oricum, azi, in premiera, am sters de pe blog citeva comentarii. Atit ale boului ala cit si ale noastre, care am scapat haturile, recunosc. Asta e.

  2. Domnule, n-am uitat. Vă sunt datoare. Am sunat-o și ieri pe doamna de la personal, dar era ocupată, a zis că n-a uitat, și-a notat. I-am dat și un sms să nu uite de mine. N-a trimis nimic. 😦
   Legat de domnul șters … i-am răspuns frumos, dar el o tot întorcea, i-am mai răspuns o dată, cu argumente. Iar el tot schimba subiectul. A plecat de la cine păstorea ANR, la șansa imensă pe care am avut-o să văd instituția, a ajuns de la tatăl lui Laurențiu la Suzana Gâdea, apoi m-a făcut văduva neagră, apoi a ajuns și pe la la Antena 3, ca să spună în final că totul a plecat de la faptul că eu n-am recunoscut că aveam pile. Da, aveam pile, dar nu ăsta era subiectul, ci legalitatea contractului. Totul până la VACĂ. Ei, atunci l-am făcut animal. Asta e. Am și eu limitele mele.

 13. Am primit informațiile. E vorba despre O.U. 34/2009, după cum se vede mai jos, la steluță, este actualizată. Aceasta se aplică la Autoritățile și instutuțiile publice gen ANR. Art 22, aliniatul 2.

  Art. 21.
  Prevederile prezentului capitol se aplică autorităţilor şi instituţiilor publice a căror finanţare se asigură astfel:
  a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, după caz;
  b) din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, după caz;
  c) integral din venituri proprii.
  *) Potrivit art. II, art. 20, alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010, completată prin Legea nr. 283/2011, prevederile art. 21 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată prin Legea nr. 227/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică până la data de 31 decembrie 2012.
  Art. 22.
  (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum pot fi ocupate în condiţiile legii.
  (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de învăţământ de stat, urmărirea încadrării în procentul de maxim 15% se realizează la nivelul întregului sistem de învăţământ de stat, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării.
  (3) Ocuparea posturilor prevăzute la alin. (2) se va face prin concurs sau examen, în condiţiile legii, pe răspunderea ordonatorilor principali de credite.

 14. Sau asa. Ca am mai primit o precizare.

  Text extras din: Ordonanta de urgenta nr. 34/2009 – cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale

  Art. 22. – (1) Începând cu data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin memorandum pot fi ocupate în conditiile legii.
  (2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maximum 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai în conditiile încadrarii în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de învatamânt preuniversitar de stat, urmarirea încadrarii în procentul de maximum 15% se realizeaza la nivelul întregului sistem de învatamânt preuniversitar de stat, în conditiile stabilite prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.
  ___________
  Alineatul (2) a fost modificat prin punctul 1. din Ordonanta de urgenta nr. 109/2010 începând cu 16.12.2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s