Am o nevasta infractoare … trafic de influență. Jale … N-a învățat nimic de la mine. Nu știu unde-o să ne oprim …

Mai acu’ vreo 2 săptămâni citea ceva pe facebook și-odată ce-o văd bocind … Mă sesizez ca Dem Rădulescu în BD la munte și la mare … Ce, cum, warum … Copiluții bolnavi de cancer ... În doo vorbe și trei mișcări intru-n meridian … Uite, fata asta de la Antenă … Nicoleta Țintea … a pus pe Facebook un apel pentru copiii bolnavi de cancer de la Fundeni … 150 de copii. Spitalul e depășit de situație … tratamentele sunt scumpe, nu există psihologi, nu există multe. Ajutăm și noi? Ajutăm, fată … Zis și făcut … Adriana cumpără 150 Milci albe, d-alea mov … a nu se interpreta politic … și începe să-și exercite traficul de influență … sună după bani, dă semeseuri, insistă pe unde mai știm și noi …

Să nu vă imaginați că s-a îngrămădit lumea … dar nici n-am avut recoltă zero barat, după cum grăia un clasic în viață … Unul cu față de frizer și nume de inginer de panificație … Cum, necum, s-au strâns patruj’ de milioane … Comvex, Consal și Bright Maritime au ajutat lupta asta a copiilor cu boala. Luptă adevărată iar copiii nu merită să fie singuri în fața acestei mizerii …

Dacă ieri am avut meciul lunar cu minciunile justițiarilor de la denea, am fost în București și am livrat Milcile și am vorbit cu Nicoleta, doamna care se ocupa … Frumos gest, frumos, frumos … Pe noi nu ne caracterizează sentimentul ăsta de solidaritate cu cei loviți de necaz. În România astfel de gesturi nu spun nimic nimănui …  Copiii sunt internați acolo … viața în spitalele din țară este cum este … părinții sunt disperați … tratamentul dă roade sau nu dă. Săptămâna trecută au murit doi copii …  Vă imaginați? Copii de 6, de 12 ani … neintrați în viață … n-au apucat să se joace sau să se bucure cu adevărat … internați, cu brațele pline de branule, fără păr … cine merită așa ceva? Majoritatea provin din familii nu tocmai cuprinse. Nu există consiliere pentru părinți … tragedia este aproape palpabilă. Iar afară plouă … Plouă cu promisiuni de neonorat nici în America, darămite în țara cu cea mai mare mortalitate infantilă din Europa … Plouă cu minciuni și exagerări și agresiuni politice. Politicianul român a învățat că dacă nu este agresiv nu contează … și ai noștri își cărăbănesc șuturi în cur unii altora și se mint unii pe alții și promit de toate pentru toți.

Între timp, în săptămâna a doua a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, doi copii de la Fundeni au murit. Dacă se nășteau în altă țară, poate nu se îmbolnăveau … sau dacă se îmbolnăveau, poate ar mai fi trăit. Din păcate … viața aici e un meci greu … dus pe un teren greu, cu o minge ovală și cu arbitrul împotrivă … Toate sunt împotrivă, iar absența cetățenilor români din tribunele acestui gen de meci este de nejustificat. La noi suferința nu se vinde. Copiii bolnavi nu impresionează. Părinții disperați nu impresionează. Spitalele care ne cad în cap nu impresionează. E greu să îți imaginezi prin ce trece un părinte care își vede copilul bolnav de cancer, topindu-se pe picioare. E ceva cumplit, probabil. Oamenii au nevoie de medicamente, au nevoie să stea cu cineva de vorbă, au nevoie de sfaturi, au nevoie de o forță supraomenească să treacă prin toate … au nevoie de solidaritate, au nevoie de noi toți, iar pe noi ne doare-n cur … Ăștia suntem.

Câteva suflete frumoase au pus puțină beteală pe pomul de iarnă al celor 150 de copii de la Fundeni. E puțin, e o micro-lacrimă într-o mare amară … dar e ceva acolo. Nicoleta ne-a spus că au fost peste 600 de răspunsuri la apelul ei … Mă bucur că am fost și noi printre cei 600 care au vibrat la necazul copiilor și al familiilor lor.

Începe a treia săptămână a campaniei electorale și sper ca la Fundeni să nu mai moară niciun copil.

Reclame