Săriți … Reporniți-l pe Gigichi …

Gigichi electrocutează presa băștinașă din Constanța, fraților … Gigichi a electrocutat-o, Gigichi a fermecat-o pe ea, pe presă. Mă rog, o anumită parte a presei … că în Constanța e presă și presă … Ce presă e? Păi, vă spun … e presă care scrie de tine și e presă care nu scrie de tine … sau scrie de alții sau nu scrie de alții … v-am amețit, este?

Am avut discuția asta acasă … nevastă-mea, presară de meserie, îmi spune că orice campanie electorală e momentul presei … momentul de plus. Anii intra-sezon sunt anii de minus unde stai și plângi pe la uși după bani. Corect. Dușmanul are dreptate … Pe de altă parte … să tratăm cauza un pic … În Constanța discutăm de, cât, de vreo 700.000 de cetățeni, nu? Da … Booon … Câte televiziuni se bat pe nene ăștia? Ca la gâgă … televiziuni centrale și televiziuni locale, da? Da … Le lăsăm p-alea centrale … Care e din Constanța? Păi … sunt, ceva … Neptun, Litoral TV, avem și noi TV la Eforie, noi adică vreo 15 telespectatori cu rudele lor apropiate … Mai sunt reprezentanțele ălora centrale … Realitatea, ProTv, Prima, Antena … Primele trei sunt televiziuni de primar … mă mir cum nu și-a făcut și Mitroi la Valu … e păcat, la câte păreri are să emită pe orice subiect, ar putea să-și facă o televiziune în debara, la conac.

Revenind … 700.000 de neni și tanti au un potențial limitat de publicitate, fraților … Nu au cum să furnizeze combustibil televiziunilor fiecărui primar din zonă … Nu au cum. Deci cinstit și gospodărește, pe surse și resurse, peisajul media este excesiv de aglomerat. Motivele existenței unor actori care scriu sau transmit p-aici țin de influență … teoretic n-au cum să reziste.

Astă e și motivul pentru care presa, mai ales cea locală, din păcate, nu își realizează mandatul public … acela de informare corectă a locuitorilor zonei. Bun, câteodată sunt și motive mai simple, cum ar fi prostia … incompetența celor care lucrează în media. Ca peste tot … sunt și politicieni proști și cetățeni tolomaci … așa și redactori slab pregătiți. Când este vorba de mandatul public al presei, mai ales în momente importante pentru viitor, cum este acesta, al alegerilor … hm, aici este o misiune complicată.

Toată lumea știe cât de varză va fi viitorul parlament. Varză. Din ce în ce mai varză … copii, nepoți și netoți … Dacă nu sunt sancționați de când sunt în blocstarturi, e complicat să le pui piedică când au decolat. Cine să-i sancționeze? Păi nu prea are cine … pe bune. Iar dacă-l vezi pe vreunul sancționat de presă, atunci nu-l vezi pentru că merită și e manelist și a confiscat fraudulos locul de candidat ci pentru că n-a plătit la mogul, sau la angajatul mogulului … sau a plătit unul pentru el pe invers …

Gigichi a confiscat critica presei constănțene … a confiscat-o și a trimis-o departe. Și nu de ieri, de azi … de ceva vreme. Oricât de binevoitor ai fi, nu ai cum să nu vezi cât e de faultat nenea ăsta … cât de nepotrivit e cu misiunea asta de onoare care ar trebui să fie funcția de senator al României. Un senator reprezintă în Parlament vreo 150 – 200 de mii de oameni. Numai punându-l pe Gigichi în aceeași propoziție cu reprezentarea a 200.000 de persoane realizezi magnitudinea grotescului …  El e okay, așa, ca persoană … un om politicos, aparent amabil. Are o familie numeroasă și frumoasă. Astea sunt calități care contează între vecinii de pe stradă și absolut insuficiente să îți dorești să ajungi senator.

Când și când, răbufnește și câte-o părere onestă, părere de cetățean sătul de impostură. Cine împânzește orașul, zâmbind de pe afiș, chemat să repornească România? Gigichi … ajuns jurist la +40 ani, director de Inspectorat în construcții la 12 minute după ce-a ajuns jurist și redus la nivelul de jurist după un an de maxime realizări în calitate de director de inspectorat …

Și? Cum ne zâmbește Gigichi de pe afiș?

Imaginea de pe afișele electorale e a unui playboy, nu a unui candidat pentru Senat. Cămașa albă slim, deschisă la gât, gestul de îmbrățișare a publicului total nepotrivit, de manelist… microfonul îi mai lipsea. Prost afiș. Prost, prost. Nea Gigi, cere-i banu’ înapoi, plus daune moral-electorale!

Îmbrățișare a publicului … păi, da … Gigichi îmbrățișează publicul, săracu’ … Dacă ar fi văzut constănțenii ca pe electorat, ar fi înțeles mesajul dat de constănțeni în iunie … Du-te, frate … E, nu l-a văzut ca electorat … așa că el e în public, cămașă slim, fără microfon și după ce a blocat aproape peste tot orice referire negativă la persoana sa, Gigichi vrea să repornească România …

Din păcate Gigichi a ajuns să candideze. Poate omu’ chiar nu merită să mă iau de el în halul ăsta, dar în el văd toată frauda țării ăsteia … exemplul perfect care ilustrează cum toate barierele instituționale și morale ale societății noastre au căzut … rând pe rând … sistemul educațional care i-a vândut o diplomă, sistemul politic care i-a permis să ajungă președinte de partid politic aflat la guvernare, în cel mai important județ al României … pe vot licitat literalmente … i-a permis să împânzească o organizație politică de incompetenți și nepregătiți și să mimeze activitatea politică … iar după aste succese, să fie și recompensat cu o candidatură … Gigichi este întruchiparea imposturii politicului de la noi. Iar societatea civilă a picat și ea la examen … vezi pasajul despre presă.

Adevărul este că mi-e și frică să aflu ce crede Gigichi că trebuie repornit …

Anunțuri

Un gând despre “Săriți … Reporniți-l pe Gigichi …

  1. Toate bune și frumoase Laurențiu, dar văd că din grabă sau incompetență lingvistică greșești flagrant la limba română, în finalul articolului nu se scrie „succese”, corect este „succesuri”, pentru că am avut „modele” politice serioase, așa că, nu te mai mira cum este posibil…este posibil pentru că este succesuri !…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s