Gazeta de azi …

Eu sunt un fan al Gazetei Sporturilor. Sau … mai bine zis, sunt un fan al echipei care operează Gazeta. Ioanițoaia, cu vocea lui de fumător înrăit … un timbru aparte care dădea o savoare în plus comentariilor meciurilor pe vremuri … îmi aduc aminte și acum o expresie de acu vreo treij de ani „Cârțu, mult peste poartă … un șut fără nicio virtute” … de ce să spui că a dat prost sau că a șutat în miriște … mai frumos să lipsești de virtuți trasul la poartă … divaghez. Deci, echipa de la Gazetă … Ioanițoaia. Tolontan. În Tolontan recunosc un membru al generației mele, a decrețeilor, triată de trepte și examene și concurența celor mulți pe locuri puține. Mai erau câțiva … I-am urmărit peste tot … unde s-au dus, le-am fost cititor … Sportul Românesc, Gazeta, Prosport, Gazeta iarăși și de tot. La Gazeta Sporturilor oamenii nu s-au limitat la simpla relatare a evenimentelor sportive … au mers dincolo de iarbă și de minge. Au făcut anchete, au făcut reportaje.

Azi … zi sub impresia celei de ieri în care Becali a fost achitat, valiza returnată și 4 ani de eforturi intelectuale ale DNA neutralizate de Înalta Curte. Becali a dat-o pe Satan. Că procurorii sunt trimiși de Satan pe pământ și tocmai și-au luat-o. Că procurorii ar trebui să vadă cum e la pușcărie înainte să ceară ani fără număr … Bun, deci asta a fost ieri. Azi, în Gazetă, doi domni pe numele lor, Justin Gafiuc și Gabriel Berceanu, semnează un material foarte oportun în general și foarte aplicabil mie, în particular. Plecând de la acest material, în italice, îmi permit să fac și eu completările mele …

1. Care e suma pe care o vor plăti românii, reprezentînd cheltuielile de judecată în dosarele din fotbal şi care revin în sarcina statului, conform deciziilor de pînă acum ale instanţelor?

1′ Care este suma pe care o vor plăti românii, reprezentând cheltuielile de judecată ale dosarului fabricat în care evoluez, odată ce instanța va scoate la lumină adevărul?

2. Ce se va întîmpla cu procurorii care au instrumentat dosarele din fotbal şi au întocmit rechizitoriile în aceste procese dinamitate din start de instanţă? Lucian Papici, şef Secţia I DNA (Dosarul Valiza), Doru Ţuluş, şef Secţia II DNA (Dosarul Transferurilor) şi procurorul-şef Daniel Morar vor demisiona dacă inculpaţii din fotbal vor rămîne nevinovaţi după epuizarea tuturor căilor de atac?

2′ Ce se va întîmpla cu procurorii care au instrumentat dosarul şi au întocmit rechizitoriile în acest proces care va fi dinamitat de instanţă? Lucian Papici, şef Secţia I DNA (Dosarul Vama Constanța) şi procurorul-şef Daniel Morar vor demisiona dacă voi rămîne nevinovat după epuizarea tuturor căilor de atac?

3. Cunosc procurorii în amănunţime mecanismele din fotbal şi înţeleg fenomenul, astfel încît să poată duce la capăt dosarele în instanţele următoare?

3′ Cunosc procurorii în amănunţime mecanismele din politică, din port sau vamă şi înţeleg fenomenul, astfel încît să poată duce la capăt dosarele în instanţele următoare?

4. Au fost comise greşeli în instrumentarea cazurilor şi alcătuirea rechizitoriilor pe care vi le puteţi recunoaşte public?

4′ Au fost comise greşeli în instrumentarea cazurilor şi alcătuirea rechizitoriilor pe care vi le puteţi recunoaşte public?

5. După primele verdicte nefavorabile la „Transferuri” şi la „Valiza”, vă asumaţi propria incompetenţă sau o invocaţi pe cea a instanţelor de judecată?

5′ În cazul unui verdict nefavorabil, vă veți asuma propria incompetenţă sau o invocaţi pe cea a instanţelor de judecată?

6. De ce nu s-a organizat flagrant în dosarul în care Vasile Avram e acuzat că a luat mită de la Sorin Ţerbea în condiţiile în care deţineaţi, pe interceptări, toate detaliile întîlnirii suspecte?

6′ De ce nu s-a organizat flagrant în dosarul instrumentat. De ce probele sunt exclusiv interceptări?

8. De ce aţi trimis în judecată la grămadă cei 8 inculpaţi din Dosarul Transferurilor şi nu aţi alcătuit 8 dosare separate şi mult mai coerente, cîtă vreme e vorba de inculpaţi şi fotbalişti diferiţi, mai multe echipe păgubite şi perioade separate în care s-au realizat transferurile?

8′ De ce aţi trimis în judecată la grămadă cei 39 inculpaţi din Dosarul Vămii Constanța şi nu aţi alcătuit mai multe dosare separate şi mult mai coerente, cîtă vreme e vorba de inculpaţi şi acuzații diferite şi perioade separate în care s-ar fi realizat infracțiunile?

9. Puteţi nominaliza un singur succes notabil pe care l-aţi repurtat în sport de-a lungul celor 10 ani de activitate ai instituţiei?

9′ Puteţi nominaliza un singur succes notabil pe care l-aţi repurtat de-a lungul celor 10 ani de activitate ai instituţiei?

10. Folosiţi dosarele din fotbal drept fumigenă ca să justificaţi activitatea instituţiei şi constanţa salariilor?

10′ Folosiţi dosarul corupției în vămi drept fumigenă ca să justificaţi activitatea instituţiei şi constanţa salariilor?

11. În ce an credeţi că veţi proba un fapt de corupţie la nivel înalt în fotbal: 
a) La anul
 b) La anul şi la mulţi ani 
c) La Paştele Cailor
 d) La revedere …

11′ În ce an credeţi că veţi proba un fapt de corupţie la nivel înalt: 
a) La anul 
b) La anul şi la mulţi ani 
c) La Paştele Cailor
 d) La revedere …

După cum vedeți, identitate aproape perfectă. Finalul materialului din Gazetă conține referiri la salariile domnilor responsabili cu cheltuiala banilor publici pe procese pierdute pe linie. Sincer, mă uitasem și eu … Am vrut să văd cum răsplătește țara asta amărâtă corpul povestitorilor naționali. Am văzut cam câți bani primește într-o lună un domn procuror a cărui misiune a fost să scrie basme de nivelul … hm, lui Petre Ispirescu în mijlocul unui atac de epilepsie … Așa … vreo 120 – 130 milioane pe lună … aproape de 2 ori și jumătate cât președintele României. De aproape 3 ori mai mult decât oricare ministru …

Responsabilitate? Zero … Ascultă, nu înțelege mai nimic, minte în acte publice, arestează, pierde pe linie în instanță, iar după aia plătim noi toți.

Bun … am speranța că nu toată lumea e la fel. Am speranța că, sub o formă sau alta, se va inventa ceva care va diminua hoția din țara asta … pentru că, în mod cert, ce veghează acum împotriva corupției e o pantomimă jalnică, îngâmfată și arogantă ale cărei mizerii le plătim cu toții. Sub o formă sau alta.

Anunțuri
Publicat în DNA

7 gânduri despre “Gazeta de azi …

 1. Stii ca lucrez cu materialul clientului. Iar materialul este asta: „3. Cunosc procurorii în amănunţime mecanismele din fotbal şi înţeleg fenomenul, astfel încît să poată duce la capăt dosarele în instanţele următoare?

  3′ Cunosc procurorii în amănunţime mecanismele din politică, din port sau vamă şi înţeleg fenomenul, astfel încît să poată duce la capăt dosarele în instanţele următoare?”

  Well, acum depinde. Cel mai elocvent raspuns este „dosarul Flota”. Unii cunosc, altii nu cunosc. Nici nu conteaza daca aia din PNA sau aia din DNA sunt in una dintre ipostaze. Oricare dintre ipostaze. Dupa cum am spus, „depinde”. Depinde la care capat al pulii (scuza-mi franceza) te afli.

 2. Da. Ai dreptate. Cazul Flota este cel mai elocvent exemplu. De departe. Este un material imbecil intocmit de niste unii, care pina cu nu multi ani inainte, ciocaneau faianta gestionarilor de la vin alcool in cautare dupa captura statului … deodata, s-au pomenit specialisti in cea mai complexa activitate de citeva sute de ani incoace – transportul maritim. Asa imbecil cum a fost materialul asta, a stat la baza haituirii unor oameni de buna intentie, a stat la baza sechestrarii bunurilor a peste 80 de oameni, unii fara alta vina decit ca s-au aflat printre participantii la o sedinta. Am studiat cazul din scoarta in scoarta, cunosc oamenii care au avut de suferit, vapoarele sunt pasiunea mea, am fost copil de trupa la Navrom, stiu subiectul, stiu interesele de la un moment dat, am vazut niste enormitati asternute pe hirtie, ulterior promovate in presa, care au afectat vieti, cariere, familii, de toate. O timpenie sinistra. Ai perfecta dreptate. Depinde. Or crede-ma, eu nu asta am dorit tarii din legislativul careia am facut parte, la un moment dat. Sa ma zbat sa fiu la virf sau la cotor … asta apropo de franceza ta, pe care o folosesc si eu foarte des, chiar …

 3. ,,3′ Cunosc procurorii în amănunţime mecanismele din politică, din port sau vamă şi înţeleg fenomenul, astfel încît să poată duce la capăt dosarele în instanţele următoare?,,
  Buna intrebare !
  Dar ceea ce a fost mai dureros, pentru unii ( hai sa zicem , desi nu e cea mai buna alegere, pentru tine mai putin ) e ca nici in perioada aia terbila de 6 luni nu a existat interes in a intelege acest fenomen.
  Si mecanisme , multe si ,culmea!, foarte simple si la indemana ar fi fost.
  Si acum sunt convins ca nu ar mai fi fost 39 !
  Sau , poate nu.

 4. ,, paradigmă de acţiune verticală, ierarhizată, dar concomitent modular-funcţională,,
  Recunoşti citatul? Da, este definiţia dată de creatorii rechizitoriului , acestuia, şi nu cine ştie ce citat din scrierile unui profesor de la facultatea de filozofie. Un lucru e adevărat, că acesta chiar este o paradigmă dar ,aşa cum considera Th. Kuhn în filozofia ştiinţei, fiind doar un set de asumpții de fond, de concepte, rezultate și proceduri, un mod global de a privi fenomenele.
  ,, structurile modulare se activează strict pe principiul managementului de proiect, prezentând numeroase tendinţe definite de datele operative.,,
  Recunoşti şi faza asta? Oamenii aştia sunt fantastici !
  Păi,hai să vedem ce e managementul de proiect :
  – managementul de proiect constă în planificarea, organizarea şi gestionarea sarcinilor şi resurselor ce urmăreşte atingerea unui anumit obiectiv, în condiţiile existenţei unor constrângeri referitoare la timp, resurse şi costuri.
  Dacă tu găseşti în ce se regăseşte toată activitatea acestui faimos GIO ca fiind construită pe principiile unui MP, înseamnă că şi-au greşit cariera aceşti,,filozofi,,
  Mai mult, mergând pe aceeaşi idee, proiectul în sine reprezintă o sumă de activităţi care conduc la realizarea unui scop comun şi necesită un consum important de resurse (umane, materiale, financiare, echipamente, informaţii, documentare şi timp). Păi ce poate fi mai interesant decât faptul că nu se ştie care e scopul comun al acestui extraordinar de eterogen GIO, cu un consum ,,enorm,, de resurse.
  Punerea în practică a unui proiect presupune un moment iniţial şi un moment final al proiectului, deci o durată de realizare. Momentul iniţial este considerat cel în care se ia decizia de a se trece la conceperea unui proiect, iar cel final este cel în care se încheie ultima activitate prevăzut de proiect. Dar în rechizitoriu , fiind atât de generale toate, nici nu-ţi dai seama când începe, când se termină , ce activităţi sunt prevăzut a fi realizate de acest fenomenal şi nemaîntâlnit GIO.
  Te întrebi din ce în ce mai des dacă e posibil ca în România de azi să poţi merge în instanţă cu un astfel de rechizitoriu ?
  Realitatea e tristă, se poate.

 5. Sincer, nu cunosc decit partea care ma priveste, adica cele 17 pagini. Observ ca mai apar indicatii despre idiotenia manifesta platita regeste. Incheierea e corecta, este incredibil cum poate ajunge in instanta un material de o asemenea lipsa de substanta, plin de minciuni si ilegalitati. Va rog sa ma credeti cind afirm urmatoarele: nu conteaza cit timp imi ia, cita energie sau nervi sau orice. O sa fac tot ceea ce este posibil legal ca frauda sa fie expusa iar povestitorii mincinosi sa fie tinuti responsabili in fata legii.

  1. Citeste si restul !
   Daca vei reusi sa nu te enervezi vei vedea ca , si acest dosar, ar putea fi un studiu de caz pentru studentii la facultatile de drept, viitori magistrati.
   La cursul : ASA NU !
   Este enervanta lipsa de cercetare si necorelare a faptelor de stai si te intrebi :la cat de ,,profesionisti,, sunt, cum ar fi reusit acesti, sa spunem, oameni sa faca dosare fara interceptari telefonice ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s