Statul polițienesc …

L-am auzit pe domnul Frunză foarte verde explicându-și plecarea … bun, nu am auzit toată conferința că studenții de la UMC dau examinare la GMDSS și aveam oarece treabă … deci am scăpat finalul înlăcrimat …

Asta cu statul polițienesc e interesantă. Cică ne e frică să vorbim la telefon. Sau că ne întrebăm dacă suntem înregistrați ambiental.

Auzi … ce chestie. Mie nu mi-a fost frică să vorbesc la telefon. Și m-a durut fix în cur dacă sunt înregistrat ambiental. Am avut reacția corectă? Eu cred că da. Iar dacă n-ai nimic pe conștiință, pericolul nu e că cineva te ascultă … poate să asculte. Pericolul este ca cineva să nu înțeleagă ce aude … Pericolul este ca cineva să interpreteze. Pericolul e ca cineva să mintă despre ce ascultă. Pericolul este ca cineva să scape, convenabil, în presă, melanjul interpretării și al minciunii … Pericolul e ca cine face asta o dată, să o mai poate face și a doua oară. Și a treia. Și din pericol în pericol ajungi să spui despre stat că-i polițienesc. Vai, vai … huo, stat …

Și când se întâmplă … Că s-a întâmplat, nu credeți?  A protestat cineva când mi s-a întâmplat mie? Naah … de ce? Ba chiar erau discuții, printre unii … Băi, Laurențiu nu are nimic în dosar. Nimic, nimic. Băi, băiatul ăla stă degeaba acolo … O să treacă … Nota bene: Laurențiu, cel care n-avea nimic în dosar, tocmai era la arest …

Nu s-a alertat nimeni atunci. Stat polițienesc? Hm … Eu, cel arestat în numele acestui stat, nu cred asta. Eu văd statul incompetent, lipsit de caracter, incomplet procedural și lipsit de responsabilitate … asta, da. Și de fapt, nu statul, ci unii tovarăși care se-mburică în numele lui. Și aștept să ajung în judecată ca să vadă toată lumea cine sunt tovarășii și cum lucrează.

Cât despre plecarea lui Frunzăverde … nu prea am ce comenta. Fiecare și le știe pe ale lui. Constat, doar, că n-avem instituția ieșirii demne din scenă. Domnul cel mai verde-n frunză a ieșit nedemn dintr-o scenă și s-a poziționat pe altă scenă. Tot nedemn. Lipsa de demnitate îl va scoate căpitan de județ la Caraș Severin. Are și funcția un preț. Senzațional. S-a rescris istoria. De mâine, soarele răsare de la nord.

Anunțuri
Publicat în DNA

4 gânduri despre “Statul polițienesc …

 1. Faci ce faci si tii mortis sa ma faci sa rad…
  „cel mai verde-n frunză a ieșit nedemn dintr-o scenă și s-a poziționat pe altă scenă. Tot nedemn. Lipsa de demnitate îl va scoate căpitan de județ la Caraș Severin…” Ia corecteaza-ma tu unde gresesc eu: cand „te-ai ales” deputat de PD, partidul ala era membru al Internationalei Socialiste. La partide e cam ca la microbisti: tin cu Stanga fiindca nu tin cu Dinamo. Sau tin cu Dreapta pentru ca nu tin cu Steaua.
  Bun asa. Deci tu, microbist – si de acum si deputat – de Internationala Socialista – te trezesti dupa congres ca, de fapt, echipa cu care tii migreaza la Dreapta. Sau la FC Vaslui.
  A urlat demnitatea in tine, aia de o pretinzi lui Frunzulica, sa spui „va dau dracu cu partidul vostru, eu eram aici pentru un CREZ”? =))
  Hai, bre, idealistule… :))

  1. Stimate motan, ma doare fix la basca de stânga si dreapta. De altfel, daca v-ar fi pasionat politica, ati fi vazut ca post 2000, la nivel global, doctrinele s-au diluat. Nu mai exista socialisti care sa admita costuri sociale majore precum partide de dreapta care sa omita costuri sociale. Toti spun cam aceleasi lucruri, okay, sunt proiecte specifice … Stelei sau lui Dinamo, dar toata lumea iubeste fotbalul, ca sa ma exprim cu vorbele dvs. Asa ca … nu m-ati nimerit cu stinga, dreapta … Cit despre Frunza, eu consider nedemna plecarea acum, da. Pentru oricine, cu atit mai mult cind e vorba de un pilon ai PD-ului. Iar daca ati cunoaste modul meu de comportament in partid, ati vedea ca am spus de multe ori, lucruri asemanatoare cu reprosul … n-au fost publice, ca nu mi s-a parut normal, dar au fost.

 2. Zau, ce naiba… Nu-mi sfida intelectul, atat cat e. Si nu ma aburi, ca-s prea batran si gigacaloria’i scumpa. Si ai consuma prea multa cu mine.
  Doctrinele nu s-au schimbat niciodata. Nici dupa 2000, nici chiar dupa criza. Punerea in practica e mai laxa din partea stangii post-criza.
  Dar chiar si asa, statele scandivane iti bat obrazul zilnic si spun ca minti.
  Spune simplu: eu nu pentru „crez” am intrat in politica, ci pt interes! E mai onest asa.
  Si atunci stiu ca putem discuta, nu ca trebuie sa ma las imbrobodit… 😉

  1. Fara sa sfidez intelect sau altceva, doctrinele s-au diluat. Programele tuturor tin cont de realitatea economica. Realitatea economica genereaza si anvergura programelor sociale. Si daca aveti impresia ca anul 2009 inseamna criza, atunci sa stiti ca din 2000 se vorbea de un cataclism economic generat de faptul ca lumea a ramas intr-o singura locomotiva care incepe sa gafaie: Statele Unite. Am fost martor, conferinta IAPH, Toronto, mai 2001. Cit despre intrarea mea in politica nu s-a facut pe baza de interes. Nici nu stiam ce-i aia interes politic. Iar cind am descoperit, m-am dovedit foarte dezinteresat. Eu am intrat in meci ca parte a unei echipe. Am incercat sa pun in practica ceea ce stiam sa fac. Avind in vedere ce am realizat pe plan politic sau personal, in perioada activitatii mele politice, adica mai nimic, concluzionez ca trebuia sa-mi vad de treaba. Dar … past tense. Asta e… Eu zic ca putem discuta fara niciun pericol, nu va imbrobodeste nimeni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s