Există o domnișoară jurnalistă local. Expertă. În dosarul cu portul, containerele și vama și procesul și deneaua. De la domnișoara cu pricina mai aflăm una, alta. Mai aflăm citate din dosar, împănate cu panseuri nemuritoare pe surse judiciare. Astăzi, mai nou, am aflat cum deneaua detonează bomba … Bombă? Când, cum, unde … să vedem  și noi. Să sărim, să filmăm, să ne dăm cu presupusul. Ah, păi stai frate, nu acum … e bombă, dar e pe la începutul lui aprilie … peste fo doo săptămâni, că așa zic sursele judiciare ale domnișoarei. Ale domnișoarei jurnaliste. Deneaua va fi necruțătoare, absolut toți, dar toți cei aflați în cercetare vor fi trimiși în judecată. Suntem nemiloși cu curupția. Pardon, cu o … deci … o luăm de la capăt sistem paralegal, statul a fost confiscat, pe bune. O fi fost, nu știu ce treabă am eu aici … mă rog.

Mai știți bancul ăla, cam porcos, cu mersul la cinematograf în Africa de Sud în timpul apartheid-ului? Negrii în sală, albii, normal, la balcon …cu fructe, cu mâncare, cu trabuce … iar când le venea să facă pipilică, îi blagosloveau pe ăia de jos …  E, la un moment dat, se aude de jos o voce rugătoare … master, master … mai plimbați-o vă rog …

Așa și cu domnișoara jurnalistă … ar putea să citească și alte pagini din dosar … gata, idioțenia asta cu captura statului e repetitivă. Ia să răsfoim … de exemplu … citez din memorie: Mironescu, în calitate de președinte al organizației municipale tralala … a cerut sume de bani ca să iasă prim-vicepreședinte al aceleiași organizații. … Oricare ar fi nivelul profesional al domnișoarei cu pricina, din acest singur paragraf care mă incriminează, în viziunea netulburată a procurorului, deci, domnișoara ar fi putut sesiza câteva minciuni grosolane: nu eram președinte al organizației, n-am cerut sume de bani finului părinților mei, alegerile n-au fost validate, iar directorii de deconcentrate nu se pun că vrea, na, poftim, un primvicepreș de după colțul unei organizații municipale.

Este un subiect jurnalistic dosarul ăsta, fără îndoială. În ce mă privește, este un enorm abuz. Asta este de sesizat, scris, comentat.

Probabil că o să ajung în judecată. Pe minciunile astea, după ce s-a materializat acest abuz al arestării, da. Dar n-o să ajung că spun sursele domnișoarei că deneaua e nemiloasă și necruțătoare … și uscată și curată, era să zic, dar nu zic … cu corupția, nu. Pentru că n-au cum s-o întoarcă. Ce să spună? Dom’le, am mințit … sorry. Nu era președinte. Nu mai avea influență … Am greșit. Ne asumăm. Te răsplătim. Te facem împărat … N-au cum s-o facă și nu mă pot răsplăti cu nimic. Ce-am pierdut eu, circul ăsta, palmele pe care le simt citind fiecare articol în care se mai trezește câte unul, în pană de subiecte, să-mi asocieze numele cu ceva penal … ei bine, astea nu sunt răsplătibile. O să ajung în judecată … iar momentul responsabilizării domnilor care au făcut posibil acest abuz se mai amână cu câțiva ani. Cine știe ce-o să se întâmple în răstimpul ăsta … poate crăp. Poate o iau razna. O să uite lumea de cariera mea, de poziția pe care am avut-o … peste toate se va așterne praful. Cine știe pe unde vom fi atunci, nu? De-aia o să ajung în judecată.

Deși mă deranjează când citesc ce scrie domnișoara, cred că mi-a făcut bine … că adormisem, la un moment dat. Dar m-am trezit.

Reclame