Marea Noastră e proiectul nostru de suflet … al nostru, că suntem mai mulți. Este mai mult decât o revistă. Nici nu contează că este revista Ligii Navale Române, că a apărut prima oară acum 80 de ani sau că este la al nu știu câtelea număr. Bun, ca pedigree nu sună rău, dar în vâltoarea irineilor și a monicilor și a biancăi și a lui bote, avec l’accent aigu sur le dernier e … în vâltoarea kitchului cotidian astea toate nu contează. Nu ar rezista în piața liberă … cum să reziste … reclamele adevărate, la telefonie mobilă, la băuturi, la pastile de putut sau alte articole indispensabile traiului din ziua de azi, reclamele bine plătite se duc la maculatura de tiraj consistent. În Marea Noastră nu merge cu fata de la pagina 5 sau cu alte articole de mare interes gen uite-o pe Madonna neepilată sau drama Andreei, i-a ieșit un furuncul în cot.

Bun, deci nu ar rezista în piața liberă, concluzionăm. Reclamele nu se înghesuie, că n-avem tirajul interesant. În consecință, muncim gratis.

În România apar câteva reviste, zice-se, de specialitate. Dacă ele sunt de specialitate, atunci Marea Noastră nu este. Aici spunem ce ne doare pe noi, marinarii. Acum. Discutăm și despre istoria durerilor noastre. Și ceea ce încercăm noi acum este ca marinarul român, militar sau civil, să se recunoască în povestea noastră. Sau dacă nu se recunoaște el, să-și recunoască fratele, sau un prieten sau un coleg de vapor.

Și așa se reînnoadă firul de unde a fost lăsat să se deșire … mai sus este viitoarea copertă a numărului 84.

Reclame