Fată, să vezi ce-ai pățit tu, fată… Te-ai sesizat din presă, ca o coardă vânătoare de zestre… din aia care citește Click și CanCan să vadă ce băiat de bani gata să lucreze pe seară… Ce ți-oi fi zis… gata, am pus mâna pe ăsta. Ia uite ce de bani, ce de proprietăți… Extraordinar, senzațional… dosarul Portul, cu vămi, cu alte alea. Ia uite la ăștia, nivelul lor de trai este „luxuriant”, cum zice autorul unui articol… Și ți s-au aprins beculețele, fată… Mi-ai deschis o lucrare. Și te-ai apucat să mă lucrezi. Să vezi cum și în ce fel…

Ce ți-ai zis… a fost ăsta secretar general 5 luni… cu ce-a intrat, cu aia a ieșit din funcție… a, păi da’ scapă prea ieftin. Ia să mai vedem, a fost deputat acu’ aproape 3 ani.. păi, ca deputat, ce-a făcut, cum a făcut, nu-l agăț eu cu nimic… și uite, te-ai descurcat, fată… M-ai prins, uite ce-am făcut, eram co-administrator la o firmă care n-a funcționat. Deci, dezastru planetar. Era incompatibil băiatu’ ăsta… în mandatul de parlamentar finalizat acum trei ani. Și ia să facem noi un raport să-l scoatem din viața publică, nu? Ce-i trebuie ăstuia viață publică la banii lui… ce e nesimțirea asta? Ia, hai, la gară…

Și acum să traducem… trec cu vederea că această instituție cu nume de subretă cu ciorapii rupți în genunchi, dar cu fițe și doritoare de publicitate, s-a referit la mine ca la vegetație… luxuriant eram dacă eram euglenă verde sau parameci… Deci, Agenția Națională de Integritate se autosesizează, din presă, că aș fi cam prea avut… deschide lucrare, că așa-și spun, între ei… lucrări, ei lucrează, v-ați dat seama, da? Deschide lucrarea, caută peste tot, declarații de avere, salarii, de toate. Deodată, încep să primesc tot felul de telefoane de la bănci, de la nu știu ce firme de sondaj, ce mașini am, dacă am de primit bani de afară… tot felul de chestii de-astea infantile. Și din marea lucrare cu care porniseră ca brigadierii la drum, ce să vezi? Ce s-a ales din marele corupt, prea avut și alte bălării? Ai luat plasă, fată…

Și așa, dacă tot devine ziarul motiv de sesizare, fată, află următoarele: eu pot justifica fiecare leu pe care îl am în inventar, bani, bunuri sau proprietăți. Am navigat 10 ani, ultimii doi Comandant de cursă lungă. Am avut un parcurs profesional corect și răsplătit cât de bine putea s-o facă țara asta, suficient, zic eu. Eu am intrat în Parlament cu mai multe proprietăți decât cu câte am ieșit din mandat, ce mai e pe declarația de avere sunt moșteniri de la tatăl meu decedat în 2009… aș fi preferat să trăiască și să nu moștenesc nimic, dar, din păcate, n-a fost cazul. El a murit, iar eu cu mama am rămas proprietari pe ce-a lăsat. Toată viața mea am făcut exact 3 concedii în afara țării, unul în 2006, unul în 2007 și unul în 2009. Nu am avut niciodată timp de fițe, cârciumi, cluburi sau alte alea. Avem o viață de oameni normali.

Cât despre marea descoperire, mediatizată, că așa face o fată adevărată… se pozează când lucrează și dup-aia șantajează… 2008 am fost co-administrator la o firma care n-a existat, de fapt. N-a tăiat o chitanță. N-a avut activitate. A fost înființată ca să se desființeze, după plata impozitului forfetar… De-aia nici n-am declarat-o, că n-aveam ce… Asta ai descoperit, fată… În țara în care unde îndrepți ochii găsești exemple de foloase necuvenite, asta așa, să mă exprim eufemistic, Ani găsește un fost deputat incompatibil, dar de fapt ne-incompatibil.

Eu contest la Constanța, Ani se încordează și face cerere de strămutare… vezi bine, n-are încredere în justiția din Constanța. De ce, fată? E coruptă și asta? Nu iese  cum vrei tu, fată?

Sunt multe de spus. Din nevoia de a justifica o organigramă care nu-și poate depăși condiția, că nu și-o poate depăși, scuze, această instituție își bate joc de mine, de timpul și banii statului să demonstreze ceea ce bunul simț, dacă ar exista, i-ar spune că nu există. I-ar spune că există licitații trucate la ordinea zilei, proiecte europene încetinite de funcționarii care oferă consultanță ulterioară, că noțiunea de examen promovat nu există în România decât dacă îl anexezi unei pile sau unei șpăgi… așa zice presa, dacă tot ne autosesizăm din ceea ce conspectăm din presă, nu?

Instituția este, fără îndoială, utilă. De fapt, ar fi utilă dacă ar căuta ce trebuie, unde trebuie. Dacă ar da conținut misiunii pe care o are. Așa, în goană după deputați incompatibili că au angajat o rudă la cabinetul parlamentar, fată, te umpli de ridicol… Cu așa fapte de arme, fată?!?

Dar, se pare că, deocamdată, atâta poți. Să citești despre nivelul de viață „luxuriant” și să dai în presă, pe surse, despre marii incompatibili din Parlament. Între timp, poate-ți fuge clădirea aia din sectorul 1 de sub fund… nu de alta, da’ e prea șmecheră pentru o subretă… mai potrivit ar fi pe la capăt 14, Baicului… Pantelimon. Sau pe centură.

PS. Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare.

Reclame